luni, 25 octombrie 2010

Preţul corect! Dinamo a crescut pretenţiile financiare pentru cedarea lui Torje!

Dinamo a recalculat preţul de vânzare al celui mai în formă fotbalist al său, Gabi Torje. Evident, suma a crescut de la începutul sezonului până în prezent. Motivul este simplu: mijlocaşul roş-albilor joacă excelent atât la naţionala de tineret, cât şi la echipa de club. Acţionarii vor să obţină 5 milioane de euro prin cedarea lui "Torjinho", faţă de cele 3,5 - 4 milioane de euro solicitate înaintea startului sezonului, şi le-au transmis asta doritorilor prin impresarul jucătorului.

Aceasta este suma reală, chiar dacă declaraţiile oficiale sugerează altceva. La nivel declarativ, şefii solicitau nu mai puţin de 6 milioane de euro, plus procente dintr-o vânzare ulterioară a fotbalistului! Dar explicaţia este extrem de simplă. Şi ţine de practica cluburilor de a anunţa un preţ mai mare, care apoi să poată fi ajustat prin negocieri la valoarea dorită. Şi totuşi, creşterea preţului gândită de către oficialii dinamovişti este bazată şi pe numărul de oferte sosit pe adresa lui Torje. În pole-position rămân cluburile din Bundesliga, Hamburg, Bayer Leverkusen şi Werder Bremen fiind interesate de achiziţionarea lui Gabi Torje, după ce negocierile cu Borussia Dortmund au intrat în impas. Iar posibilitatea plecării lui "Torjinho" la Galatasaray, echipa lui Gică Hagi, pare să nu poată depăşi niciodată nivelul de speculaţie.

O ultimă informaţie. Spre deosebire de ultima perioadă, clubul, fotbalistul şi agenţii acestuia au căzut de acord măcar într-o privinţă. În pauza de iarnă este exact cel mai bun moment pentru ca mijlocaşul să părăsească Dinamo, pentru a-şi începe cariera de fotbalist profesionist într-un campionat puternic din Europa. De altfel, unul dintre impresarii care au legătură cu clubul Dinamo a fost trimis în aceste zile în Germania pentru a anunţa părţile interesate despre noul preţ al mijlocaşului dreapta.

Subiectul cedării lui Gabi Torje a fost dezbătut de toată presa, nici Ioan Andone nu a ezitat să îl comenteze. Antrenorul "câinilor" a explicat că elevul său este valoros şi scump şi a negat iminenţa vânzării acestuia la Galata. "Gabi Torje este un jucător bun, care ne ajută. Hagi cred că în primul rând va face o analiză a lotului, apoi va decide dacă şi ce jucători îi trebuie. Dar el trebuie să ştie că Torje este un fotbalist scump. Eu zic că e prea scump pentru Galata", a explicat tehnicianul dinamovist.
Emilian Dolha, unul dintre cei mai buni dinamovişti cu Gloria, le-a dat emoţii colegilor şi antrenorilor în finalul partidei de la Bistriţa. Exact la ultima fază a partidei, Ema s-a lovit la umăr şi a rămas căzut pe gazon. Stafful medical s-a liniştit însă repede, portarul resimţindu-se la umărul stâng, asta după ce la cel drept a avut o accidentare care l-a ţinut mai multe luni departe de gazon. Se pare totuşi că goalkeeperul este bine şi va putea fi folosit chiar şi în meciul de mâine, din Cupă, cu ALRO Slatina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu