sâmbătă, 30 octombrie 2010

Bani aruncaţi pe geam? Benzema şi Villa doboară recorduri de ineficacitate!

Actualul sezon din Primera Division a început cum nu se poate mai prost pentru atacanţii Karim Benzema şi David Villa. După opt etape, datele statistice sunt înfiorătoare, ţinând cont că Real Madrid şi Barcelona au cheltuit, în total, 70 de milioane de euro pentru a-i achiziţiona.

Adus în vara acestui an, David Villa a fost susţinut necondiţionat de Pep Guardiola şi introdus în primul 11 în toate jocurile. În cele 611 minute jucate, Villa a înscris doar două goluri, primul împotriva celor de la Racing Santander în etapa inaugurală şi, cel de-al doilea, împotriva fostei sale echipe, Sporting Gijon.

Mai mult, pentru a marca aceste două goluri, Villa a avut nevoie de 36 de şuturi! În comparaţie, sezonul trecut, atacatul spaniol marcase deja 7 goluri în primele 8 etape.

Cu un gol la 305 minute, Villa stă cel mai prost, la capitolul eficacitate, din Primera Division.

Karim Benzema a marcat în acest sezon un singur gol, împotriva celor de la Espanyol. Ca şi Villa, atacantul francez a jucat în toate cele opt etape în acest sezon, dar a fost titular doar împotriva celor de la Osasuna, în cea de-a doua etapă.

Sezonul trecut francezul marcase deja trei goluri în primele opt etape.

Cu un gol marcat la 202 minute, Benzema este, totuşi, mai eficace decât atacantul celor de la Atletico Madrid, Diego Forlan. Cu trei goluri în opt meciuri, semi-finalistul Cupei Mondiale are doar un gol la 204 minute!

"Eu consider că principala responsabilitate pentru acţiunile unui jucător o poartă jucătorul însuşi. Antrenorul doar îl poate ajuta, jucătorul este cel care trebuie să dea totul", a declarat Jose Mourinho, antrenorul celor de la Real Madrid.

"S-a scris şi s-a vorbit mult despre Benzema, dar puţine lucruri sunt adevărate. Într-adevăr, nu joacă bine. Nu are rost să ascundem acest fapt, dar nu l-am trecut pe linie moartă. A fost convocat pentru meciul cu Hercules", a mai adăugat Mourinho referitor la forma slabă a atacantului francez.

Portughezul a făcut referire şi la David Villa, chiar dacă nu l-a numit pe atacantul Barcelonei: "Sunt şi alte cluburi care au cumpărat jucători pe bani mulţi şi totuşi nu dau goluri, dar despre ei nu se vorbeşte la fel de mult. Înainte a fost Cristiano Ronaldo, acum se vorbeşte despre Benzema".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu