luni, 1 noiembrie 2010

Noua pistă a CFR-ului: e antrenor, e român, a câştigat titluri, dar nu e Dan Petrescu!

La o lună şi jumătate de când a fost instalat pe banca tehnică a CFR-ului, în locul lui Mandorlini, Sorin Cîrţu pare că şi-ar fi pierdut susţinerea de care se bucura la începutul mandatului. Principalul contestatar al tehnicianului este chiar patronul Arpad Paszkany, care şi-a pierdut din optimismul arătat după instalarea lui "Sorinaccio".

"Lui Mandorlini i-am adus tot ce a cerut şi jocul a devenit submediocru! CFR-ul va fi mult mai ofensiv cu Sorin Cîrţu pe bancă!", declara omul numărul 1 al grupării din Gruia. Lucrurile nu au stat deloc aşa, evoluţiile inconstante ale clujenilor şi randamentul slab al ofensivei enervându-l la culme pe Paszkany, care a început deja să se reorienteze.

Dacă la început a testat pista Dan Petrescu, se pare că Paszkany a renunţat la aducerea lui "Super Dan", din cauza salariului mare cerut de acesta. Cele două părţi au avut mai multe runde de discuţii, dar tratativele s-au împotmolit la partea financiară. Dan Petrescu a cerut un salariu anual de 1.200.000 de euro şi mai multe clauze prin care să aibă siguranţă că nu va fi demis. Concret, Petrescu a cerut ca în 2010-2011 să nu poată fi dat afară dacă nu va lua titlul şi a garantat numai faptul că poate obţine un loc de cupă europeană. Pentru sezonul 2011-2012, "Bursucul" şi-ar asuma ca obiectiv campionatul, dar a cerut pentru asta un buget consistent de transferuri pentru vara viitoare.

Remiza obţinută în ultimul minut la Galaţi l-a înfuriat şi mai tare pe Paszkany, care îi caută de zor înlocuitor lui Cîrţu, chiar dacă nu a declarat-o niciodată oficial. Singurul susţinător al lui "Sorinaccio" este preşedintele Iuliu Mureşan, dar lucrurile se pot schimba la 180 de grade, în funcţie de rezultatele din partidele cu Bayern Munchen şi Dinamo, din această săptămână.

Numele la care s-a gândit patronul "feroviarilor" este Ladislau Boloni. Ultima dată la Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), "Loţi" este pe gustul lui Paszkany: are experienţă, o conduită impecabilă, impune respect şi, cel mai important, a făcut performanţă aproape la toate echipele pe care le-a antrenat. Singurul impediment ar fi partea financiară, însă dorinţa lui Boloni de a antrena din nou în ţară l-ar putea face să mai reducă din pretenţiile financiare.

Boloni a mai antrenat până acum formaţiile: Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Al Jazeera, Standard Liege şi Al Wahda. De asemenea, a fost selecţionerul României în perioada 2000-2001. A câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa Portugaliei cu Sporting (2002) şi campionatul şi Supercupa Belgiei cu Standard. Boloni este recunoscut ca adeptul proiectelor pe termen lung, un antrenor căruia îi place să construiască echipe şi să lucreze cu tinerii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu